Projekt Gibanje nas druži

Predvideno število mest na posamezni vadbi je 15. V primeru, da bo med občani veliko interesa, je možno, da bomo posamezni program razdelili na več skupin (o tem vas obvestimo naknadno).

Udeleženci in izvajalci so dolžni upoštevati navodila in priporočila NIJZ-a za preprečevanje širjenja okužbe SARS-CoV-2 v skladu z epidemiološkimi razmerami.

Vadbeni programi so prilagojeni vsem starostnim skupinam in so predstavljeni v nadaljevanju:
 

vadbeni program: Gibanje na prostem v ZLATIH letih!
Vadbene enote so namenjene starostni skupini nad 60 let. Pomembno je zavedanje, da v pozni starosti ostanemo vitalni in ohranjamo gibalne ter funkcionalne sposobnosti na stopnji, ki nam omogočajo učinkovito gibanje. Poleg predstavitve vadbenih elementov, ki jih pokriva posamezna lokacija (vključno z napravami za fitnes na prostem), obsega še elemente korektivne gimnastike, razgibavanja in vaj za krepitev posameznih mišičnih skupin.

PLAN IZVEDBE: predvidenih 20 srečanj

TERMINI VADBE: Torek in sreda, od 8.00 do 9.00

ZAČETEK: 1. 6. 2021 (predviden zaključek: 28. 7. 2021)

OBVEZNE PRIJAVE na: https://forms.gle/FGKUtsnkHbQivZu29

 

vadbeni program: GIBANJE za vse generacije!
Vadbene enote so namenjene starostni skupini nad 18 let. Poleg zavedanja, da je redna telesna dejavnost ena od najpomembnejših sestavin zdravega življenjskega sloga, je v ospredju tudi druženje več generacij. Poleg predstavitve vadbenih elementov, ki jih pokriva posamezna lokacija (vključno z napravami za fitnes na prostem), obsega še elemente korektivne gimnastike, razgibavanja in vaj za krepitev posameznih mišičnih skupin.

PLAN IZVEDBE: predvidenih 10 srečanj

TERMINI VADBE: Sobota, od 8.30 do 10.00

ZAČETEK: 12. 6. 2021 (predviden zaključek: 21.8. 2021)

OBVEZNE PRIJAVE na: https://forms.gle/FGKUtsnkHbQivZu29

 

vadbeni program: JUTRI pa res ZAČNEM!
Prav za tiste, ki imajo notranjo željo po ukvarjanju s športom in jim manjka le manjša spodbuda. Vadbene enote so namenjene začetnikom, ki se prvič srečajo z vodeno vadbo. Poleg predstavitve vadbenih elementov, ki jih pokriva posamezna lokacija (vključno z napravami za fitnes na prostem), izbor vaj temelji na načelih funkcijske vadbe (vadbe gibalnih vzorcev), ki jih potrebujemo za učinkovito opravljanje pomembnih (specifičnih) vsakodnevnih življenjskih zahtev.

PLAN IZVEDBE: predvidenih 10 srečanj

TERMINI VADBE: Torek in četrtek, od 18.00 do 19.30

ZAČETEK: 6.07.2021 (predviden zaključek: 19. 8. 2021)

OBVEZNE PRIJAVE na: https://forms.gle/FGKUtsnkHbQivZu29

 

Brez ustreznega znanja o zdravem načinu življenja pač ne gre…

V okviru projekta Gibanje nas druži so predvidena tudi 3 brezplačna strokovna predavanja na temo zdravega načina življenja. Zaradi epidemioloških razmer bomo dve predavanji izvedli preko spleta, zadnje predavanje pa smo si zamislili kot objavo posnetkov praktičnega prikaza vaj na telovadnem ogrodju v Dolskem.

 

Povezava do spletnih predavanj (pod točko 1 in 2) bo potekala preko ZOOM aplikacije. Predhodne prijave niso potrebne, je pa omejeno število udeležencev (na 100). Za predavanja navedena pod točko 1. in 2. bo povezava objavljena na spletnih kanalih Občine (www.dol.si; www.facebook.com/obcinadol) in ŠD Partizan Dolsko (www.sddolsko.si; www.facebook.com/sddolsko), predvidoma do 12. ure na dan predavanja.

predavanje: ZDRAVA HRBTENICA
PREDAVA: prof. šp. Andraž Purger

TERMIN IZVEDBE: 1. 6. 2021, ob 18.00 (predvidoma 1,5 ure)

 

predavanje: RAZVIJANJE MOČI
PREDAVA: prof. šp. Andraž Purger

TERMIN IZVEDBE: 8. 6. 2021, ob 18.00 (predvidoma 1 ura)

predavanje: PRIKAZ VAJ s poudarkom na izvedbi vaj na telovadnem ogrodju v Dolskem
PRIKAZ: Mojca Grojzdek in prof. šp. Andraž Purger

TERMIN IZVEDBE: 15. 6. 2021, ob 18.00 (prvo predvajanje posnetka, posnetki bodo javno objavljeni na spletni strani ŠD Partizan Dolsko)

 

Organizatorji in izkušeni strokovni sodelavci se veselimo vaše udeležbe in sodelovanja! Vljudno vabljeni!

 

Operacijo delno financira Evropska unija iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR), v okviru pristopa CLLD - izvajanje lokalnega razvoja, ki ga vodi LAS Srce Slovenije, v programskem obdobju 2014-2020.