2015

26. Novoletni tek je na 26. decembrski dan pričaral tisto pravo, vsaj glede na temperature, zimsko tekaško avanturo. Število otrok na otroških tekih in  število tekačev na najdaljših razdaljah se je ustalilo na visokih številkah. Največji tekaški praznik v osrčju Slovenije je uspel.
 

Štartno ciljni prostor so krasile stojnice na katerih so se predstavili proizvajalci športne opreme ter spominkov. Še posebej se je izkazal aktiv žena Plamen iz Turističnega društva Dolsko, ki so v ta namen pripravile sveže sladke dobrote, katerih vonj se je prijetno širil po prireditvenem prostoru. Ni manjkalo niti toplih napitkov. Svojo stojnico je imela tudi humanitarna akcija. Od vsakega prijavljenega tekača smo namreč 2 eura podarili v humanitarni namen. Tako smo v dobrodelni akciji skupaj zbrali 580 € (od prijavnin in drugih donacij) ter zbrali precej materiala za izbrano družino, zato se na tem mestu zahvaljujemo vsem za tolikšen prispevek.
 

Ob uvodnem nagovoru podžupanje Marije Zajec, smo pričeli ob 10.30 z otroškimi teki na 500m in 300m. Tekla sta tudi medveda Bojan in Lino, ki sta poskrbela za predhodno ogrevanje in animacijo. Za vse skupaj so poskrbeli člani Kulturnega društva Dolsko, ki so poskrbeli, da so se otroci imeli še bolj lepo. Vsi otroci so ob koncu dobili spominsko kolajno in darilce. Za nekatere je to bila sploh prva in še toliko bolj razveseljivo je, da so jo dobili v svojem domačem kraju. Nato se je pričelo varstvo otrok pred osrednjim vrhuncem programa.

 

Ob 11. uri smo nadaljevali s programom Novoletnega teka, kjer so se tekači pomerili na treh razdaljah: na 14,5 km, 10,5 km na in na 4,5 km. Na teku je letos sodelovalo izjemno veliko število domačinov. Prav tako se je ob progi zbralo lepo število gledalcev, ki so spodbujali tekače. Ponovno se je teka udeležila naša olimpijska triatlonka Mateja Šimic in postavila najboljši absolutni čas na 10,5 km. Pri moških je na 14,5 km slavil Miroslav Nikolič, na 10,5 km pa Nejc Kavka, oba iz Ljubljane. Občanom se ob zapori cest zahvaljujemo za potrpljenje. Med našimi članicami velja izpostaviti odličen nastop Nataše Prašnikar (2. mesto v kategoriji), Ane Bokalič (4.), Jelke Runtas (8.) in Zlatke Tičar (12.) na 10,5 km in Lucije Grad (8.) na 14,7 km. Med člani sta bila na dolgi progi med nami najboljša Jernej Rebolj (4.) in Matevž Bokalič (9.). Na 10,5 km sta se izkazala Dušan Bartelj (11.) in Vilko Tičar (14.). Posebne čestitke gredo našemu občanu, rekonvalescentu Bojanu Jančarju, ki je po hudi poškodbi leve noge in dolgotrajni rehabilitaciji, dosegel izjemen rezultat na dolgi progi. Več rezultatov na www.sddolsko.si.

 

Prireditev smo zaključili z žrebanjem nagrad za vse udeležence. Sledila je podelitev nagrad najboljšim. Nagrade smo s pomočjo naših pokroviteljev podelili v desetih kategorijah do sedmega mesta, kar skupaj pomeni 70 nagrad. Za najstarejšo tekmovalko in tekmovalca je nagrado prispevalo turistično društvo Dol. Brez podpornikov, donatorjev in sponzorjev ne bi šlo in smo jim za tolikšen prispevek iskreno hvaležni. Posebej bi se zahvalili občini Dol pri Ljubljani za donacijo kolajn za otroke ter uporabo prostorov, gasilcem PGD Vinje, KUD Dolsko, Turističnemu društvu Dolsko ter aktivu žena Plamen, ter seveda vsem redarjem, ki so skrbeli za red ob cesti in vsem ostalim, ki ste po svojih najboljši močeh pomagali pri letošnji izvedbi najštevilčnejše prireditve v naši občini.

 

Sponzorji: Občina Dol pri Ljubljani, JUB Dol, Zavarovalnica Vzajemna, Geograd, Lekarna Pogačnik, Agip Matej Roblek s.p., Sporteverest, Podravka, TopAtlet, Perskindol, EKO sadjarstvo Vode, Mlin Rotar in testenine Mlinarjev sin, Penzion in gostilna Pr' Slovenc, Kmečki Turizem Pr' Krač, Pekarna Rž, Mercator, Cvetličarna Orehek, Porsche Slovenija, Frizerstvo Lamay, TOP DOM, Šiviljstvo Simona Bučan, Cvetličarna Gričar, Mesarstvo Mesko, Vegov Hram, Mizarstvo Šlibar.

 

Športno društvo Partizan Dolsko želi vsem občanom in udeležencem teka, prijetno nadaljevanje praznikov in da bodo v letu 2016 zdravi in polni športnega navdiha.

 

Rezultati absolutno in rezultati po kategorijah.
 

Fotogalerija >>