15. odprti turnir 2016

V že svoji 15. izvedbi, se je v soboto, 14. 5. 2016 odvil košarkarski turnir 3x3. Zaradi dežja smo bili organizatorji primorani prireditev prestaviti v telovadnico OŠ Janka Modra.

Pri osnovnošolcih so se zbrale 4 ekipe. V predtekmovanju so se pomerile po sistemu vsak z vsakim. Največ košarkarskega znanja je pokazala ekipa All-star Slovan, ki je v finalu premagala ekipo Praslovan bojevniki z rezultatom 16:0. V malem finalu se je zmage z 11:5 veselila ekipa Slavije, ki je premagala domačo ekipo Banane iz Lublane.

Pri članih se je zbralo rekordno število ekip. 12 ekip se je v predtekmovanju pomerilo v treh skupinah. Najboljših 8 ekip pa je nato nadaljevalo v četrtfinale. Odlično se je z močnimi ekipami kosala domača ekipa M-elite, ki je premoč priznala šele v tekmi za 3.mesto. Boljši so bili Tazadnja ekipa. V velikem finalu je ekipa Prodana tekma dokaj suvereno odpravila Red wings s 15:6. Prvikrat je organizator ŠD Partizan Dolsko s pomočjo Občine Dol pri Ljubljani sodeloval s Košarkarsko zvezo Slovenije, ki je zmagovalnima ekipama podarila brezplačno udeležbo na državnem prvenstvu v ulični košarki. Košarkarska sekcija Vam želi prijetno poletje, mi pa se že vidimo 29. 10. 2016 na zdaj že tradicionalnem Jesenskem turnirju trojk.

Turnir je omogočila Občina Dol pri Ljubljani.

 

Razpis

 

Ekipe:

 

Rezultati: