14. odprti turnir 2015

Športno društvo Partizan Dolsko je že 14. v sodelovanju z občino Dol pri Ljubljani organiziralo košarkarski turnir za vse rekreativne ljubitelje košarke. V soboto, 30. 5. 2015, se je pod žgočim soncem potilo 8 ekip.

V kategoriji osnovnošolcev je ekipa Knedli že v predtekmovanju nakazala, da bodo težko premagljivi. Na prvih treh tekmah niso prejeli niti koša, medtem ko so ostale ekipe prikazale izredno napete dvoboje. V prvem polfinalu so nato Knedli brez težav premagali Čokoladne piškote z 11:2, na drugi tekmi pa so bili s končnih 7:6 od Uličnih košarkarjev boljši Cleveland Cavaliersi. V tekmi za tretje mesto so zmagali Čokoladni piškoti, naslov prvakov pa so z zmago 11:4 nad Clevelandom slavili Knedli.

V članski konkurenci smo bili priča izredno korektnim dvobojem. Po predtekmovanju je najbolje kazalo dotlej neporaženi ekipi M-elite. Ti so se nato v polfinalu pomerili z Mladimi upi in jih ugnali z 15:5. V drugem polfinalu so gladko s 15:4 zmagali Vitaminčki. Sledili pa sta pravi poslastici. V tekmi za tretje mesto je ekipa Špajza vodila večji del srečanja, nato pa je za ekipo Mladi upi Tomaž Remec zadel štiri zaporedne mete za 3 točke in zasluženo priboril pokal svoji mladi ekipi. Velja omeniti , da je sta bila kar dva člana ekipe stara vsega 13let. V velikem finalu smo spremljali izredno izenačeno tekmo. Zmagovalca je odločil Staš Tomažin s pogumnim prodorom na koš. Končni rezultat 21:18 za ekipo M-elite, ki je tako končno vrnila naslov v našo občino.

Za konec bi se radi zahvalili PLAMENKAM, ki so za vse tekmovalce in tudi gledalce spekle izredno okusno pecivo ter nam posladkale dan . Najboljši so prejeli še pokale ter denarne nagrade v obliki bonov za športno trgovino.

Turnir je omogočila Občina Dol pri Ljubljani.

 

Razpis

 

Ekipe:

  • Osnovnošolci
  • Člani

 

Rezultati: