17. občinski turnir 2018

V soboto, 17. 03. 2018, smo se ljubitelji košarke zbrali v telovadnici OŠ Janka Modra na občinskem košarkarskem turnirju. Košarkarska sekcija ŠD Partizan Dolsko je organizirala prvi turnir v letu 2018 ter na ta način preizkusila pripravljenost udeležencev.

Med osnovnošolci se je tokrat zbralo skoraj 20 otrok, kar nakazuje na vse večje zanimanje za košarko tudi med mlajšimi. Prikazali so veliko znanja, borbenosti in poštene igre ter s tem poskrbeli za odlično vzdušje. Ekipe so se v predtekmovanju pomerile vsaka z vsako in bile povsem enakovredne. Glede na razvrstitev po prvem delu, sta se v tekmi za tretje mesto pomerili ekipi Mega štiri in Lakers, kjer so po tesnem zaključku slavili slednji. Za naslov prvaka sta se pomerili ekipi Dragons in Bullsi, kjer je po izjemni borbi slavila ekipa Dragons.

V članski kategoriji so se tokrat zbrale 3 ekipe. V predtekmovanju so se ekipe pomerile vsaka z vsako po dvakrat. Kljub izjemni prikazani igri, sta ekipi Maki's in ŠD Zagorica, morali premoč priznati ekipi M-elite, ki je zasedla prvo mesto.

Finale je bilo napeto in tesno, vendar je ŠD Zagorica vodila skozi celotno tekmo. V zaključku tekme, je ekipa M-elite rezultat izenačila, kar je že nakazovalo na preobrat, nato pa je ŠD Zagorica s trojko v izdihljaju tekme poskrbela za suvereno zmago in osvojitev naslova prvaka.

Posebna zahvala gre občini Dol pri Ljubljani, ki je omogočila celoten dogodek. Košarkarska sekcija vam želi prijetno pomlad ter veliko športnega udejstvovanja, hkrati pa vas že vabi na odprti košarkarski turnir trojk, ki bo potekal v maju 2018.

 

 

Ekipe:

 

Rezultati: