13. občinski turnir 2014

V telovadnici OŠ Janka Modra se je v soboto, 15. 3. 2014, odvil 13. občinski turnir v košarki. Zmage željni tekmovalci so tekmovali v dveh starostnih skupinah.

V osnovnošolski kategoriji sta se zbrali (zaradi prekrivanja z drugo prireditvijo) le dve ekipi. Igrali sta na 2 zmagi, da pa bi dobili zmagovalca, smo morali čakati do zadnje tretje tekme. V prvi tekmi so bili Gasilci občutno boljši od Animals-ov, v drugi tekmi se je že poznala ležernost Gasilcev in Animals-i so to izkoristili. V tretji tekmi pa so bili Animals-i boljši po podaljšku s 13:11 ter se zasluženo veselili naslova občinskih osnovnošolskih prvakov.

V članski kategoriji se je med seboj pomerilo 6 ekip. V sistemu s po dvema skupinama smo dobili polfinaliste ter 2 izpadli ekipi, ki sta se pomerili v tekmi za 5. mesto. Končno peto mesto je tako pripadlo ekipi ŠD Zagorica, ki so premagali ŠD Partizan Dolsko. V tekmi za tretje mesto so ekipi M-elite morali priznati premoč GimB-ovci, ki so bili daleč najmlajši tekmovalci v članski kategoriji. Sledilo je le še veliko finale, v katerem je slavila ekipa Videm 104, ki je prikazala vrhunsko igro ter deklasirala bivše prvake Rutinerje. Velja omeniti, da je bil to prvi naslov za ekipo Videm 104. Po končanem tekmovanju smo se okrepčali s picami pizzerije Pri Slovenc. Turnir je v izvedbi ŠD Partizan Dolsko omogočila občina Dol pri Ljubljani. Tako je minilo še eno čudovito popoldne, če Vas ni bilo z nami, se nam lahko pridružite na Odprtem turnirju v košarki 24. 5. 2014 na asfaltnem igrišču za Kulturnim domom v Dolskem.

 

 

Ekipe:

 

Rezultati: