12. občinski turnir 2013

V soboto, 16. 3. 2013 smo se v telovadnici OŠ Janka Modra v Dolu zbrali ljubitelji košarke. V počastitev občinskega praznika je potekal že 12. turnir trojk. Za vsako ekipo je lahko zaigral po eden član, ki ni občan naše občine oz. ni član športnega društva Partizan Dolsko.

Ob 14. uri so se za naslov občinskih prvakov potegovali osnovnošolci. Zbrale so se 3 ekipe, tako da smo se odločili za sistem vsak z vsakim po 2 tekmi. Na koncu smo dobili lestvico ter zmagovalce. Prvaki občinskega turnirja so postali ekipa Veverice (4 zmage, koš razlika +23), na drugem mestu so pristali ekipa Lojzkoti (2 zmagi, koš razlika -11)ter na tretjem ekipa Cucki (1 zmaga, koš razlika -12).Veverice so bile za razred boljše od ostalih in se zasluženo veselile zmage.

Po končanih osnovnošolskih bojih so na teren stopili člani. Zagretosti ni manjkalo že na ogrevanju, tako da smo komaj čakali začetek. Že takoj na začetku smo opazili, da sta pri lanskoletnih branilcih naslova ekipi Rutinerjev zaradi poškodb manjkala kar dva ključna igralca, tako da smo upravičeno pričakovali veliko bolj napet turnir kot lani. In res je bilo tako! Zbralo se je 5 izredno izenačenih ekip, ki so igrale po sistemu vsak z vsakim, nato so se prvi trije uvrstili v polfinale, pridružil pa se jim je še zmagovalec repasaža (zmagovalec med 4. in 5. uvrščenim po prvem delu).V prvem polfinalu so se pomerili prvo postavljeni iRobot ter Boysi. iRobot so Boysom odčitali pravo lekcijo s karnevalom trojk in slavili s 15:3. V drugem polfinalu so bili Rutinerji s 15:11 boljši od Drim tima. V tekmi za tretje mesto so nato z rezultatom 15:4 slavili Drim tim in dokazali da so s trdim delom vsako leto boljši in boljši. V velikem finalu pa lanskoletni prvaki Rutinerji niso zmogli dovolj moči da bi odpravili iRobot, ki je bil boljši s 15:7. Na koncu so se vsi igralci okrepčali s picami pizzerije Pr`Slovenc.

 

  • Razpis

 

Ekipe

 

Rezultati