Juriš na Štiri

 

Akcija je letna športno-rekreativna dejavnost poimenovana Juriš na štiri zato, ker se mora posameznik, če jo želi uspešno končati, udeležiti vsaj štirih od petih posamičnih prireditev, ki so v organizaciji občinskih športnih in turističnih društev: ŠD Partizan Dolsko, ŠD Zagorica pri Dolskem, TSK Jub Dol pri Ljubljani, TD Dolsko, TD Dol pri Ljubljani.

 

Namenjena je kolesarjem, tekačem in pohodnikom iz naše občine. Izziv lahko najdejo tako občasni rekreativci, ki jim je cilj že sama udeležba na prireditvi oz. prehojena, pretečena, prevožena razdalja, kot tudi bolj tekmovalno naravnani rekreativci, ki si za cilj zastavijo določen čas.

 

Seznam prireditev v letu 2016:

 

Prireditev

Termin

14. Tek in pohod na Murovico

ned. 6. mar. 

5. Gozdni tek in pohod v nordijski hoji okoli Ajdovščine

ned. 24. apr. 

Izleti na Janče

1. maj - 31. avg. 

13. Kolesarski vzpon k baronu Juriju Vegi

ned. 4. sept. 

27. Novoletni tek – Dolsko 2016

pon. 26. dec.

Nagrada:

Vsakemu občanu in članu društva organizatorja, ki bo uspešno končal akcijo, bomo
s pomočjoObčine Dol pri Ljubljani in trgovine OneWay, podarili kapo iz elastičnega
materiala, ki diha, nudidober oprijem glave in je primerna za intenzivno športno aktivnost.

 

 

Več informacij v razpisu: Razpis .pdf

 

Juriš na štiri 2015:

Akciji Juriš na štiri smo dodali peto prireditev. Poleg ustaljenih Tek in pohod na Murovico, Tek okoli Ajdovščine, Kolesarski vzpon k Baronu Juriju Vegi, Novoletni tek smo dodali še Izlete na Janče.

Akcije se je udeležilo 21 ljudi, od tega štirje na vseh petih, ostali pa na štirih. V akciji je sodelovalo 13 članov KTS in 8 ostalih občanov. Za uspešno udeležbo so prejeli usnjene rokavice, narejene po meri, Šiviljstva Bučan iz Zaboršta.
 

Juriš na štiri 2014:
Za osvojitev Juriša na štiri je bil v letu 2014 dovolj vztrajen le utrjen domač športnik Marko Bokalič, ki se je udeležil vseh štirih prireditev (Tek in pohod na Murovico, Tek okoli Ajdovščine, Kolesarski vzpon k Baronu Juriju Vegi, Novoletni tek).
 

Juriš na štiri 2013:
Juriš na štiri so v letu 2014 sestavljale štiri prireditve (Tek in pohod na Murovico, Tek okoli Ajdovščine, Kolesarski vzpon k Baronu Juriju Vegi, Novoletni tek). Juriš na 4 je uspešno zaključilo 10 športnikov: Aleš Zavrl, Andrej Zupančič, Boris Repnik, Borut Mislej, Boštjan Repanšek, Dejan Petavs, Iztok Vodnik, Jernej Rebolj, Marko Bokalič in Matevž Bokalič.