Številčno na Ajdovščini

Na sočno nedeljo, 26. aprila 2015, smo člani ŠD Partizan Dolsko, TSK Jub Dol pri Ljubljani in TD Dol pri Ljubljani organizirali gozdni tek in pohod v nordijski hoji okoli Ajdovščine. Ta hrib je zelo priljubljena tekaško-pohodniška točka in odkar je gori še atraktivna gugalnica, je točka obiskan še večkrat.

 

Volunterji z organizacijo prireditve poskrbimo, da se prijetne poti pred tekmovanjem očistijo in pripravijo za letne aktivnosti. In organizacija teka je dovolj velik razlog, da se takih opravil lotimo še bolj zavzeto. Na teku se je tako zbralo 82 tekačev, ki so se »spopadli« z 2,5, 6 in 11 km dolgo zahtevno progo. Na progi dolgi 11 km je zmagal gorski tekač Gregor Mlakar iz Kamnika, ostala prva mesta pa so zasedli domačini: na 11 km med ženskami Irena Auersperger iz Vidma, na 6 km med moškimi Marko Bokalič iz Senožeti in med ženskami Tia Janežič iz Vinj.

 

Deset pohodnikov se je odpravilo še na 6 km dolg krog pod vodstvom Anžeta Repanška, predstavnika podjetja ONEWAY, ki je bilo tudi glavni sponzor prireditve. Prispevali so tudi nagrade, ki smo jih z žrebanjem razdelili med vse prijavljene udeležence.

 

Jure Kuhar je s svojimi pomočniki iz Turističnega društva Dol poskrbel za odlično malico. Letos so v koči na Korantu pripravili odlične testenine in tudi na ta način poskrbeli, da se bodo tekači še raje vračali na ta priljubljeni rekreacijski-športni center.

 

Tek in pohod sta štela tudi za Akcijo Juriš na 4. Naslednja prireditev, ki spada v ta sklop, so Izleti na Janče. Vabljeni.

 

Rezultati   


Analiza časov


Fotogalerija