15. Tek in pohod na Murovico

Prijatelji rekreacije, Športni društvi Partizan Dolsko in Zagorica pri Dolskem ter Turistično društvo Dolsko vabijo na  15. gorski tek in pohod na Murovico ki bo v nedeljo, 19. marca 2017, s štartom pred kulturnim domom v Dolskem ob 9:15 za pohodnike ter ob 10:00 za tekače.
 
 
Opis proge:
Proga poteka po asfaltirani cesti iz Dolskega (262 m) proti pokopališču Sv. Agata. Po slabem kilometru se pot odcepi levo skozi podhod pod Zasavsko cesto in nadaljuje čez travnik (označeno s stožci) do obgozdne poti, prečka potok in se nasproti pokopališča Sv. Agata priključi na pot Jurija Vege. Tu se prične proga strmo vzpenjati do osamele hiše pri Gašperju. Po krajšem ravninskem delu prečka lokalno cesto Dolsko - Križevska vas in se po strmem asfaltiranem delu povzpne do vasi Vrh nad Dolskim. Od tam se nadaljuje po strmi markirani pešpoti proti vrhu Murovice. Zadnji del proge na grebenu Murovice je večinoma raven. Cilj je na vrhu Murovice (743 m). Razglasitev rezultatov & žreb nagrad Tekmovalci se spustijo nazaj po progi do vasi Vrh, kjer jih čaka oprema (cca 10' hoje) in kjer je možno tudi parkirati.
 
 
Informacije:
● M: 031/017 162, Dušan Bartelj za tekače in
● M: 031/412 057, Zlatka Tičar za pohodnike,
● Internet: www.sddolsko.si , www.facebook.com/sddolsko
 

Prireditev bo prva izmed prireditev, ki spadajo v sklop akcije JURIŠ NA ŠTIRI. To je skupek petih prireditev: Tek in pohod na Murovico, Tek okoli Ajdovščine, Izleti na Janče, Kolesarski vzpon k Baronu Juriju Vegi in Novoletni tek - vsak, ki bo sodeloval na vsaj štirih prireditvah, bo ob zaključku akcije prejel spominsko nagrado.

 
Opozorilo:
Udeležba na teku in pohodu je na lastno odgovornost. Vsak udeleženec s podpisom na prijavnici zagotavlja, da od organizatorja ne bo terjal nikakršne odškodnine v primeru nezgode. Za mlajše od 14 let s podpisom jamčijo starši. Uporaba pohodniških palic med tekom ni dovoljena.