Praznik teka v središču Slovenije

31.Novoletni tek - Dolsko 2020

Preberi več

6. tek in pohod na ajdovščino

Preberi več

15. Tek in pohod na Murovico

Kako je bilo?

Preberi več

Rezultati - 10. tek in pohod okoli Ajdovščine nad Dolom

Spoštovani,

 

Posredujemo rezultate 10. teka in pohoda okoli Ajdovščine na Dolom pri Ljubljani.
 

Rezultati >>

Fotogalerija sledi....

 

10. Gozdni tek in pohod okoli Ajdovščine

Športni društvi Partizan Dolsko, Tekaški smučarski klub Dol pri Ljubljani ter Turistično društvo Dol pri Ljubljani, s sofinanciranjem občine Dol pri Ljubljani, objavljajo razpis za 10. gozdni tek in pohod okoli Ajdovščine nad Dolom pri Ljubljani.


Preberi več


Pričetek brezplačne vadbe GIBANJE za vse generacije!

Vsi, ki bi radi poletje preživeli  v gibanju, lepo vabljeni k vadbi. Dobrodošli sami ali v družbi! Skupaj je lažje in prijetneje. V soboto, 12. junija v Dolskem (na otroškem igrišču pri napravah za fitnes na prostem pri osnovni šoli) ob 8.30 začnemo z brezplačno vadbo za skupino Gibanje za vse generacije!


Preberi več


Projekt Gibanje nas druži

V Dolskem, ob osnovni šoli in vrtcu v Dolskem, bodo na novo postavljenih orodjih za telovadbo organizirani trije različni vadbeni programi. Bistvo programov je občanom predstaviti različne vaje na prostem, predvsem pa pravilno uporabo orodij za vadbo na prostem.
 

Do brezplačne udeležbe na predvidenih aktivnostih obeh sklopov so upravičeni prebivalci občine Dol pri Ljubljani, in sicer iz naselij Dol, Videm in Dolsko. Slednja naselja namreč predstavljajo upravičeno območje izvajanja aktivnosti v skladu z LAS razpisom in pogoji Evropskega sklada za regionalni razvoj.


Preberi več


Vzponi na Sv. Miklavža

Organizator: ŠD Partizan Dolsko
Datum: od 1. maja do 31. avgusta 2021 s ciljem na vrhu Sv. Miklavža

Opis akcije: Udeleženci zberejo čim več obiskov Sv. Miklavža (peš, tekaški ali kolesarki vzpon iz doline Save ali primerljivo iz Moravč). Cerkev sv. Miklavža se nahaja na razglednem pomolu nad reko Savo, na višini 742m. Nanj se lahko podate iz Dolskega ali iz Senožet skozi Veliko vas, iz Ribč čez Grmače in Katarijo, lepa tura gre čez Murovico in Cicelj. Dostopne poti pa vodijo tudi čez Javorščico in iz Moravč.

Udeleženci se vpišejo v za to pripravljen zvezek, ki se nahaja v škatli na fasadi ob vhodu v gostišče tik pod cerkvijo. Prijavnine ni.

Razglasitev rezultatov:
Na kolesarskem vzponu v Zagorico (prvo nedeljo v septembru) se podeli nagrada desetim, ki bodo največkrat osvojili vrh. Če vzpon ne bo organiziran, bodo najuspešnejši po zaključku akcije nagrade prevzeli v gostišču na Miklavžu.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rezultati - 19. Gorski tek in pohod na Murovico

Zlatka je s svojo vnukinjo Tajdo odlično izpeljala žrebanje nagrad med udeležence 19. Teka in pohoda na Murovico. Akcije se je udeležilo 40 tekačev in 93 pohodnikov.

Zaslužene nagrade tako romajo naslednjim udeležencem:

Za največ pohodov na Murovico, opravil jih je kar 15, bo pohodniške palice Nordic by Petra Majdič prejel Peter Fekonja.

Najhitrejša tekač Tine Šporn in tekačica Ivica Žlogar prejmeta gajbo domačih jabolk Sadjarstvo Vode.
Najmlajši udeleženci, ki so se udeležili teka, to so: Tine Šporn, Kaja Štefančič, Krištof Jerman, Izak Ojsteršek, Maks Jerman in Urban Knez, prejmejo čokolade Milka.

Ostale nagrade: pohodne palice 4KAAD Step 20, med čebelarja Kokalj Janeza, boni Gostilna POD Hribom, domače salame Domes ter čokolada Milka pa so bile podeljene s pomočjo žreba.
Nagrajence razberete na spodnji sliki.

Vsem udeležencema naše akcije, tako soorganizatorjem Turistično društvo Dolsko, Športno društvo Zagorica pri Dolskem, kot tistim, ki ste prehodili ali pa pretekli Vegovo pot vse do vrha Murovice, se zahvaljujemo za tako množičen odziv.

Seveda pa brez posluha predstavnikov naše občine ne bi imeli toliko zanimivih nagrad.
Vse pa že sedaj vabimo k naslednjim športno rekreativnim akcijam, ki sledijo 😀
 

Rezultati teka >>

 

19. Gorski tek in pohod na Murovico - zadnji vikend

Pred zadnjim koncem tedna beležimo lepo rast udeležencev teka na Murovico. Tudi lepo snežno presenečenje nam ni bio v napoto, da smo v tem tednu bili aktivni. Pred nami sta lep konec tedna in vsekakor ideja za tekaški ali pohodniški izziv povzem na mestu. Trenutno nas je 29. 

 

 

Graf (pdf) >>

 

19. Gorski tek in pohod na Murovico

Spoštovani ljubitelji naše Murovice.

Zaradi epidemioloških razmer v državi smo letošnji 19. tek in pohod na Murovico temu primerno pripravili kot večdnevno prireditev. Teke in pohode boste tako lahko opravili od ponedeljka, 22. marca, pa do nedelje 11. aprila 2021. Izhodišče je pred Kulturnim domom v Dolskem, cilj pa na vrhu Murovice.

 


Preberi več


REZULTATI - 31. STRAVA Novoletni tek - Dolsko 2020

Spoštovane tekačice/tekači
 

31. STRAVA Novoletni tek je za nami. Čestitke vsem udeležencem za pretečene razdalje. V spodnjih povezavah se nahajajo rezultati. Najboljša med ženskami na razdalji 10,5km je postala Irena Auersrperger. Matej Bajde je zmagal na najdaljši razdalji. Zelo lepa udeležba tudi na otroških tekih.

 

Rezultati - lestvica - udeležba
 

Rezultati - končno
 

31. STRAVA Novoletni tek - Dolsko 2020

Vmesni rezultati 31. STRAVA Novoletnega teka - Dolsko 2020. To so rezultati 4. tedna teka. Še 8 dni imamo na voljo, da dobimo zmagovalca teka v Srcu Slovenije.
 

 

Rezultati zadnjega tedna >>

 

31. STRAVA Novoletni tek - Dolsko 2020

Prvič po letu 1990 bomo naš tradicionalni tek v srcu Slovenije izvedli malo drugače. Na praznično soboto, 26.12. se bosta na STRAVI odprli naši dve najbolj priljubljeni trasi teka (14,5 km in 10,5km). Nič nas ne more presenetiti. Pomahamo si na trasi. Tekmujemo vse tja do 31.1. 2021. Nagrade za najboljše in tedensko žrebanje.

 

Odprli smo tudi dve kratki progi. Obe sta primerni tudi za otroke. Ena z višjo višnisko razliko, ena ravninska.

 

Seznam vseh prog s STRAVA odseki:

 

proga

dolžina

strava odsek

dolga

14,26 km

www.strava.com/segments/13633395

srednja

10,41 km

www.strava.com/segments/13869642

kratka 1

5,25 km

www.strava.com/segments/26803480

kratka 2

3,97 km

www.strava.com/segments/26803549

 

 

Trasa proge in razpis

Novoletni tek - navodila STRAVA

 

 


Preberi več


19. Pohod in tek na Murovico

ŠD Partizan Dolsko, ŠD Zagorica pri Dolskem in TD Dolsko v soboto, 27. marca organizirajo že 19. tek in pohod na Murovico.  Ob tej priložnosti vabimo vse ljubitelje rekreacije, da se povzpnejo na hrib, ki bdi nad našo občino, na Murovico. Ne glede na to ali se odločite za tek ali pohod, bomo poskrbeli, da se boste dobro razmigali in uživali na najbolj strmi poti do vrha. Start pohodnikov bo ob 8:45, tekačev pa ob 9:30 pred Kulturnim domom v Dolskem.


Preberi več


18. Gorski tek in pohod na Murovico za nami

Okoli 30 tekaćev in pohodnikov se je podalo na tek oziroma pohod ćez drn in strn na vrh Murovice nad Dolskim. Glede na razmočenost terena so bili rezultati zelo vzpodbudni. Nekaj tekačev je tekmo izkoristilo tudi za zadnji ,,check,, pred prihajajočim tekaškim vzponom na Šmarno Goro.

 

Rezultati absolutno >>

​Rezultati kategorije >>  

 

Fotogalerija >>
 

18. Gorski tek in pohod na Murovico

ŠD Partizan Dolsko, ŠD Zagorica pri Dolskem in TD Dolsko v soboto, 26. septembra organizirajo že 18. tek in pohod na Murovico.  Ob tej priložnosti vabimo vse ljubitelje rekreacije, da se povzpnejo na hrib, ki bdi nad našo občino, na Murovico. Ne glede na to ali se odločite za tek ali pohod, bomo poskrbeli, da se boste dobro razmigali in uživali na najbolj strmi poti do vrha. Start pohodnikov bo ob 8:45, tekačev pa ob 9:30 pred Kulturnim domom v Dolskem.
 


Preberi več


9. Gozdni tek in pohod okoli Ajdovščine

Fotogalerija


Rezultati

9. Gozdni tek in pohod okoli Ajdovščine

Športni društvi Partizan Dolsko, Tekaški smučarski klub Dol pri Ljubljani ter Turistično društvo Dol pri Ljubljani, s sofinanciranjem občine Dol pri Ljubljani, objavljajo razpis za 9. gozdni tek in pohod okoli Ajdovščine nad Dolom pri Ljubljani.


Preberi več


Občni zbor društva - 27.5.

V skladu s statutom vas Športno društvo Partizan dolsko vabi na redni zbor članov, ki bo v sredo, 27. marca 2020 (prestavljeno iz 11.3.), ob 18.00 v Sejni sobi Kulturnega doma Dolsko. Ob tem bomo upoštevali vsa navodila NIJZ in vlade RS.


V skladu s statutom vas vabim na

redni zbor članov

Športnega društva Partizan Dolsko, ki bo v

sredo, 18. marca, ob 18.00 v Sejni sobi

Kulturnega doma Dolsko.


Predlagani dnevni red:

1) otvoritev skupščine in izvolitev delovnega predsedstva.
2) poročila:
- predsednika,
- nadzornega odbora,
- predstavnikov sekcij:
   * kolesarsko-tekaška,
   * košarkarska,
   * namiznoteniška,
   * aerobika in pilates,
   * samoobramba,
3) razprava na poročila,
4) razno.


za ŠD Partizan Dolsko
Miha Bandalo, predsednik

 

Vzponi na Sv. Miklavža

Organizator: ŠD Partizan Dolsko
 
Datum:  Od 15. maja do 31. avgusta 2020 s ciljem na vrhu Sv. Miklavža.
 
Opis akcije: Akcija od udeležencev zahteva, da zberejo čim več obiskov Sv. Miklavža (peš, tekaški ali kolesarki vzpon iz doline Save ali primerljivo iz Moravč). Cerkev sv. Miklavža se nahaja na razglednem pomolu nad reko Savo, na višini 742m. Nanj se lahko podate iz Dolskega ali iz Senožet skozi Veliko vas, iz Ribč čez Grmače in Katarijo, lepa tura gre čez Murovico in Cicelj. Dostopne poti pa vodijo tudi čez Javorščico in iz Moravč.

Vzponi se izvajajo posamezno ali v krogu družine, udeleženci pa se v gostišču tik pod
cerkvijo vpišejo v za to pripravljen zvezek, ki se bo nahajal v škatli ob vhodu v
gostišče. Prijavnine ni.

Razglasitev rezultatov: Na kolesarskem vzponu v Zagorico (prvo nedeljo v septembru) se podeli nagrada desetim, ki bodo največkrat osvojili vrh. Če vzpon ne bo organiziran, bodo najuspešnejši po zaključku akcije, nagrade prevzeli v gostišču na Miklavžu.
 
Informacije: sddolsko@gmail.com
 
 
Obvestilo za naše člane

Spoštovani predstavniki skupin ki vadi v telovadnici v kulturnem domu Dolsko in prostoru za fitnes:
 

Glede na ukrepe drzave v situaciji kateri smo prica-izbruh koronavirusa je izvrsni odbor društva soglasno sprejel odločitev, da se do nadaljnjega ne izvaja vadb v telovadnici.
 

Obenem se ne izvaja vadb v fitnes prostoru.
 

Hvala za razumevanje
Želimo vam da ostanete zdravi.
Takoj ko bo vadba spet možna vas obvestimo
 

S prijaznimi pozdravi
IO ŠD Partizan Dolsko

30. ELES Novoletni tek

Rezultati - absolutno

Rezultati - kategorije
 

Video reportaža

 

Galerija
 

 

30. Novoletni tek - Dolsko 2019

Na prazničen četrtek 26.12. se bo v Dolskem odvijal tradicionalni 30. Novoletni tek. Prireditev se bo s štarti za naše najmlajše pričela ob 10.30 pred Kulturnim domom Dolsko. Pripravili smo kategorije tako za najmlajše (300m in 500m) kot tudi za izkušene tekače (4,5km, 10km in 14,5km). Otroški teki z leti vse bolj uveljavljajo. 

 


Preberi več


Rezultati prednovoletnega turnirja v namiznem tenisu

Rezultati

Prednovoletni turnir v namiznem tenisu - Dol pri Ljubljani 2019

Kdaj:

v soboto, 23. novembra 2019 s pričetkom ob 14. uri za osnovnošolce in ob 17. uri za starejše.

Kje:

Osnovna šola Janka Modra – velika telovadnica Videm 17, 1262 Dol pri Ljubljani.

Prijave:

15 minut pred pričetkom turnirja. Prijavnina za odrasle 5 EUR.

Za osnovnošolce prijavnine ni.


Informacije: www.sddolsko.si, www.facebook.com/sddolsko

Kontaktna oseba: Darjan Mihelič, GSM: 041 216 941.

 

Veselo na Ajdovščini

Spoštovane tekačice in tekači.

8. tek ih pohod okoli Ajdovščine v sodelovanju s TSK JUB Dol in TD Dol pri Ljubljani uspešno izveden.

 

Rezultati >>
 

Fotogalerija >>

 

 

8. Gozdni tek in pohod okoli Ajdovščine

Športni društvi Partizan Dolsko, Tekaški smučarski klub Dol pri Ljubljani ter Turistično društvo Dol pri Ljubljani, s sofinanciranjem občine Dol pri Ljubljani, objavljajo razpis za 8. gozdni tek in pohod v nordijski hoji okoli Ajdovščine nad Dolom pri Ljubljani.


Preberi več


17. Gorski tek in pohod na Murovico

ŠD Partizan Dolsko, ŠD Zagorica pri Dolskem in TD Dolsko v soboto, 23. marca 2019 vabimo vse ljubitelje rekreacije, da se povzpnejo na hrib, ki bdi nad našo občino, na Murovico. Ne glede na to ali se odločite za tek ali pohod, bomo poskrbeli, da se boste dobro razmigali in uživali na najbolj strmi poti do vrha. Start pohodnikov bo ob 8:45, tekačev pa ob 9:30 pred Kulturnim domom v Dolskem.


Preberi več


29. ELES Novoletni tek je za nami

29. ELES Novoletni tek je na 26. decembrski dan poskrbel za ugodne tekaške razmere. Nekaj več kot 60 otrok in več kot 200 tekačev se je odločilo, da bo praznike nadaljevalo s tekaško obarvanim dopoldnevom. Izjava ,,da se po jutru dan pozna,, je tokrat obveljala na največji tekaški praznik v osrčju Slovenije, kajti že v zgodnjih jutranjih urah je vreme že nakazovalo ugodne tekaške vremenske razmere. 

 

 


Preberi več


Zahvala vsem sponzorjem

29. Novoletni tek - praznik teka v srcu Slovenije

Na praznično sredo 26.12. se bo v Dolskem odvijal tradicionalni 29. Novoletni tek. Prireditev se bo s štarti za naše najmlajše pričela ob 10.30 pred Kulturnim domom Dolsko. Pripravili smo kategorije tako za najmlajše (300m in 500m) kot tudi za izkušene tekače (4,5km, 10km in 14,5km). Otroški teki z leti vse bolj uveljavljajo. 


Preberi več


Prednovoletni turnir v namiznem tenisu 2018

Kdaj:  v soboto, 24. novembra 2018 s pričetkom ob 15. uri za osnovnošolce ter ob 17. uri za starejše.


Kje:  Osnovna šola Janka Modra – velika telovadnica  -  Videm 17, Dol pri Ljubljani.


Prijave:  pred pričetkom turnirja.


Informacije:  www.sddolsko.si


www.facebook.com/sddolsko
 

Kontaktna oseba:

Darjan Mihelič, GSM: 041 216 941

 

Trije mušketirji na maratonu alpe adria

Čestitke Dušanu, Roku in Marku za uspešen zaključe izredno zahtevnega maratona ALPE - ADRIA s tremi prelazi: Jezersko, Pavličevo sedlo in Černivec.


Preberi več


Vzponi na Ušte

Spoštovani,
 

Z majem pričemo z vzponi na Ušte, v sklopu akcije Juriš na 4.

Planinski dom na Uštah – Žerenku se nahaja nad vasjo Dešen na nadmorski višini 658 m. Na Ušte se lahko podate iz Dolskega ali Senožet skozi Veliko vas in Grmače, iz Ribč skozi Prekar, iz Dašnika skozi Dešen ali iz Moravč. Poti so različno strme in dolge, odvisno ali se odločite za tek, pohod ali kolesarjenje.


Preberi več


18. odprti košarkaški turnir trojk

Rezultati

 

Rezultati - 7. GOZDNI TEK IN POHOD NA AJDOVŠČINI

V nedeljo, 22.4. smo Športno društvo Partizan Dolsko, TSK JUB Dol in Turistično društvo Dol pri
Ljubljani uspešno izvedli pohodniško – tekaško prireditev na Ajdovščini. V skoraj da že poletnih
temperaturah se je na pot čez drn in strn podalo skoraj 80 tekačev. Teklo je staro in mlado. 

 


Preberi več


7. gozdni tek in pohod na Ajdovščini

Športni društvi Partizan Dolsko, Tekaški smučarski klub Dol pri Ljubljani ter Turistično društvo Dol pri Ljubljani, s sofinanciranjem občine Dol pri Ljubljani, objavljajo razpis za 7. gozdni tek in pohod v nordijski hoji okoli Ajdovščine nad Dolom pri Ljubljani.


Preberi več


Na Murovici - zimsko

Športno društvo Partizan Dolsko je v sodelovanju s športnim društvom Zagorica ter s Turističnim društvom Dolsko pripravilo že 16. tek in pohod na Murovico. Kljub deževno - snežnim razmeram, je zmagovalec Timotej Bečan za končno osvojitev vrha porabil manj kot 26 minut in za 30 sekund zaostal za lanskim osebnim rekorrdom Gašperja Bregarja. Pri ženskah je absolutno slavila Jasmina Jelovšek. 


Preberi več


Odlično obiskan turnir v namiznem tenisu

Že tradicionalni prednovoletni turnir v namiznem tenisu, se je odvijal zadnjo soboto  v novembru v OŠ Janka Modra na Vidmu. Turnirja se je udeležilo 18 osnovnošolcev in 19 starejših. Večina tekmovalcev je bila iz naše občine. Veseli smo, da je vsako leto več mlajših tekmovalcev. Med osnovnošolci od 4. do 6. razreda je bila najboljša Ula Guček. Drugi je bil Maj Guček in tretji Simon Jerina. V kategoriji od 7. do 9. razreda je bil prvi Luka Kolin. Drugi je bil Klemen Koprivec in tretji Rok Skubic. Pri starejših tekmovalcih je slavil  Marjan Mencigar pred lanskoletno zmagovalko Lucijo Grad. Tretji je bil Brane Kralj. 

 

Rezultati >>