29. Novoletni tek - praznik teka v srcu Slovenije

Največji tekaški praznik v osrčju Slovenije – otroške kategorije vedno bolj zapolnjene

 

Na praznično sredo 26.12. se bo v Dolskem odvijal tradicionalni 29. Novoletni tek. Prireditev se bo s štarti za naše najmlajše pričela ob 10.30 pred Kulturnim domom Dolsko. Pripravili smo kategorije tako za najmlajše (300m in 500m) kot tudi za izkušene tekače (4,5km, 10km in 14,5km). Otroški teki z leti vse bolj uveljavljajo. 

 

Cicibanova proga je namenjena predšolskim otrokom, Kurirčkova pa osnovnošolcem od 1. do 5. razreda. Za animacijo otrok bodo poskrbeli člani KUD-a Dolsko ter maskoti Lino in Klement. Za vsakega nadobudnega tekača bomo pripravili spominsko kolajno in praktično igračo, pogostitev bodo organizirale Plamenke iz TD Dolsko. Za animacijo otrok na tekih bodo poskrbeli člani KUD Dolsko. V času teka bo poskrbljeno tudi za varstvo otrok tekačev. Vabljeni vsi ljubitelji teka od blizu in daleč. Prav tako je ob progi več kot dobrodošla vsaka vzpodbuda za tekače. Dajmo jih pozdraviti in jim za nekaj časa prepustiti ceste. Ob koncu teka bomo podelili zaslužene nagrade vsem tistim občanom, ki bodo uspešno zaključili Akcijo Juriš na 4. Pred Kulturnim domom je še prostora za predstavitev lokalnih ponudnikov.
 

V času teka bodo delne/leteče zapore cest na trasi teka med Dolskim in Klečami ter Kamnico in Vinjami. Voznikom se že vnaprej lepo zahvaljujemo za strpnost in upoštevanje predpisov. 
 

Prijazno vabljeni na prijeten športno-družaben dogodek. Tudi vreme bo.

 

Razpis >>
 

Karta proge >>