19. Pohod in tek na Murovico

ŠD Partizan Dolsko, ŠD Zagorica pri Dolskem in TD Dolsko v soboto, 27. marca organizirajo že 19. tek in pohod na Murovico.  Ob tej priložnosti vabimo vse ljubitelje rekreacije, da se povzpnejo na hrib, ki bdi nad našo občino, na Murovico. Ne glede na to ali se odločite za tek ali pohod, bomo poskrbeli, da se boste dobro razmigali in uživali na najbolj strmi poti do vrha. Start pohodnikov bo ob 8:45, tekačev pa ob 9:30 pred Kulturnim domom v Dolskem.


- Brezplačen ogld muzeja Jurija Vege

- Žrebanje nagrad med vsemi udeleženci

 

Vsi udeleženci bodo prejeli čaj na vrhu Murovice ter okrepčilo in pijačo pri rojstni hiši Jurija Vege v Zagorici nad Dolskim, kjer bo ob 11:15 tudi razglasitev rezultatov. Za najboljše tekače v treh moških in treh ženskih kategorijah bomo pripravili zaslužene nagrade.

Prijavnina znaša 5 eur in se lahko plača na dan prireditve od 8:00 naprej na prijavnem prostoru v KD Dolsko. 
 

Za pohodnike bo organizirana nagradna igra – iskanje točk ob poti, kjer se bodo skrivali odgovori. Igra bo prilagojena osnovnošolcem, primerna pa bo tudi za odrasle. Na vrhu Murovice se odgovore odda v za to predvidno škatlo. Na razglasitvi v Zagorici se bodo med tiste, ki bodo pravilno odgovorili na vprašanja, izžrebalo praktične nagrade.

 

Informacije:
Dušan Bartelj: 070 611 392

sddolsko@gmail.com