18. Gorski tek in pohod na Murovico

Vsi udeleženci bodo prejeli čaj na vrhu Murovice ter okrepčilo in pijačo pri rojstni hiši Jurija Vege v Zagorici nad Dolskim, kjer bo ob 11:15 tudi razglasitev rezultatov. Za najboljše tekače v treh moških in treh ženskih kategorijah bomo pripravili zaslužene nagrade.

Prijavnina znaša 5 eur in se lahko plača na dan prireditve od 8:00 naprej na prijavnem prostoru v KD Dolsko. V Zagorici bo možen tudi voden ogled muzeja Jurija Vege. Prireditev je tudi prva, ki spada v sklop akcije Juriš na štiri. 
 

Za pohodnike bo organizirana nagradna igra – iskanje točk ob poti, kjer se bodo skrivali odgovori. Igra bo prilagojena osnovnošolcem, primerna pa bo tudi za odrasle. Na vrhu Murovice se odgovore odda v za to predvidno škatlo. Na razglasitvi v Zagorici se bodo med tiste, ki bodo pravilno odgovorili na vprašanja, izžrebalo praktične nagrade.

Prireditev bo prva izmed prireditev, ki spadajo v sklop akcije JURIŠ NA ŠTIRI. To je skupek petih prireditev: Tek in pohod na Murovico, Tek okoli Ajdovščine, Izleti na Ušte, Kolesarski vzpon k Baronu Juriju Vegi in Novoletni tek - vsak, ki bo sodeloval na vsaj štirih prireditvah, bo ob zaključku akcije prejel spominsko nagrado.


RAZPIS >>
 

Informacije:
Dušan Bartelj: 070 611 392

sddolsko@gmail.com